preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đakovački Selci

Login
Gdje se nalazimo?


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 12. 2009.

Ukupno: 235696
Ovaj mjesec: 1026
 

 

 

Priloženi dokumenti:
NOVO UDZBENICI ZA 2021 2022.xlsx

 

Tragači znanja

Namjena projekta bila  je potaknuti učitelje na nesebično dijeljenje svojih ideja, praktičnih radova i istraživačkog rada u redovitoj nastavi te na taj način motivirati učenike za rad na projektima, vanučioničkoj nastavi i integriranom radu.

Na temelju rada u učionici učitelji su svoju istraživačku nastavu i kreativne ideje dijelili s drugim učiteljima.

Učenici drugog razreda sudjelovali su u projektu kroz niz aktivnosti kojima su se obilježili važni dani tijekom travnja, svibnja i lipnja.

Obilježili smo Dan planeta Zemlje djelom za cjelovito čitanje Pismo iz Zelengrada i akcijom čišćenja školskog igrališta. Ekološkim porukama osvijestili smo važnost brige za okoliš.

 

Terenskom nastavom učenici su istraživački opažali i opisivali svijet oko sebe služeći se svojim osjetilima. Uočili su biljke i životinje našeg okruženja te oranice, šumu, potok ribnjak...

 

Povodom Svjetskog dana sporta učenici  su ponovili važnost redovitog bavljenja tjelesnom aktivnošću te su kroz igre na otvorenom i u dvorani radili različite tjelesne aktivnosti od vježbanja, trčanja, natjecanja... Na satu likovne kulture su kolaž papirom oblikovali pojedine pokrete koji predstavljaju različite sportove.

 

Povodom Međunarodnog dana obitelji učenici drugog razreda radili su niz aktivnosti vezanih uz tu  temu. Nakon interpretacije pjesme Obitelj učenici su promišljali zašto nam je obitelj važna. Svoje odnose u obitelji i značaj obitelji napisali su u sastavku.  U kreativnom djelu su izrađivali i ukrašavali okvire za slike u koje su stavili fotografije svojih obitelji. Uz pjesmu Čemu služe roditelji brzo i lako su odradili sve aktivnosti. 

 

Majčin dan učenici drugog razreda su obilježili izrađivanjem cvjetova tehnikom kaširanja, a zatim ih oslikavali toplim i hladnim bojama. Svoje uratke poklonili su majkama za Majčin dan.

 

Sve počinje pokretom. To je instinkt, a ples je toliko prirodan da je svijet bez njega nezamisliv. Ples širi pozitivnu energiju i zadovoljstvo. Učenici su obilježili Svjetski dan plesa uz pokrete i pjesmu Mali ples.

 

Vožnjom svog bicikla okolicom mjesta učenici su obilježili Svjetski dan bicikla. Prije vožnje ponovili smo prometna pravila, pravila pri vožnji bicikla i naglasili sigurnost u prometu.

 

Mirta Denić

preskoči na navigaciju