2020-10-19 10:57:24

Dani kruha kroz mirise i okuse jeseni u prvom, drugom i četvrtom razredu

15. listopada obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Dani kruha tradicionalno se obilježavaju u mjesecu listopadu, a njima se najviše vesele djeca koja sa svojim roditeljima uživaju u pripremanju i pečenju krušnih proizvoda. Ove godine slijedom epidemiološke situacije Dani kruha obilježeni su u učionicama prvog do četvrtog razreda.

     Učenici prvog razreda uživali su u narodnoj priči Zrno pšenice,a  na satu prirode i društva naučili su kako od zrna pšenice nastaje kruh. Na satu glazbene kulture pjevali smo i plesali uz prigodne pjesmice Mlin i Pekarčić. Od plastelina su izrađeni krušni proizvodi, a nakon svega slijedila je degustacija proizvoda koje su učenici ispekli sa svojim mamama i bakama. 

     Drugi razred je u tjednu zahvalnosti za plodove zemlje povezao ishode i aktivnosti nekoliko nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. Kroz istraživačku nastavu u prirodi i društvu ponovili su sadržaje o jeseni. Na izvanučioničkoj nastavi skupili smo razne biljke koje smo na satu likovne kulture oblikovali u jesenske slike. Osim toga učenici su istraživali jesensko voće pomoću mirisa, dodira i okusa. Dane kruha obilježili smo radionicom izrade palačinki koje smo punili domaćim džemovima napravljenim od jesenskog voća. Tjedan smo završili izradom čokoladnih mafina.

     Učenici četvrtog razreda su donijeli od kuće u košaricama pekarske proizvode koje su radili sa svojim ukućanima, od toga smo napravili izložbu a zatim smo na satu likovne kulture crtali izložene proizvode. Nakon toga a i prije, su jeli donesene pekarske proizvode. Uživali su u pogledu, okusu, mirisu  i nacrtanom. Dan kruha je bio lijepo proveden i obilježen.

   

 

 

 


Osnovna škola Đakovački Selci